Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Modlitwy do Anioła Stróża

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Domyślnie Modlitwy do Anioła Stróża

Aniele Boży (Modlitwa do Anioła Stróża)

Aniele Boży, Stróżu mój, Ty zawsze przy mnie stój.
    Rano, wieczór, we dnie, w nocy bądź mi zawsze ku pomocy.
    Strzeż duszy, ciała mego i zaprowadź mnie do żywota wiecznego. Amen

Ta modlitwa ma wielką moc, będzie Cię chronić i wspierać w każdej trudnej chwili.

Do Anioła Stróża
    Aniele Stróżu, mój Święty Opiekunie, miej mnie w swojej opiece!
    Szczerze Cię wzywam: oświeć mnie dzisiaj
    Ochroń od wszelkiego zła, zachęcaj do dobrych uczynków
    i prowadź ku miłości i szczęściu.

Święty Aniele, przywiązany do mojej grzesznej duszy,
    nie zostawiaj mnie i nie odstępuj ode mnie w chwilach troski
    Nie dopuszczaj, by zło posiadło moją duszę.

Wzmocnij mnie, bym pokonał moje słabości
    Aniele Stróżu, obrońco mojej duszy i ciała chroń mnie każdego dnia,
    Rozjaśnij mi myśli i pokaż drogę ku dobremu.

Niech Twój Anioł Stróż, chroni Cię przed złem, ubóstwem i wszelkimi kłopotami życiowymi! Zaufaj Mu!

Miły Bogu Aniele, który mnie pod Twoją świętą opiekę oddanego, od początku mego życia bronisz, oświecasz i mną kierujesz. Czczę Cię i kocham jako mojego Patrona i Opiekuna, Twojej opiece zupełnie się oddaję.

Proszę Cię pokornie, abyś mnie nie opuszczał choć jestem niewdzięczny i przeciw świętym Twoim natchnieniom wykraczam, lecz abyś mnie gdy błądzę - łaskawie poprawiał, gdy upadnę - podźwignął, nieumiejętnego - nauczał, strapionego - pocieszał, w niebezpieczeństwie zostającego - ratował, aż mnie do szczęśliwości w niebie doprowadzisz. Amen.
    BOŻE, miej w opiece Polskę całą!Taką piękną i wspaniałą!

Nigdy nie pojmiemy dróg, którymi prowadzi nas Bóg.

Uwielbiaj Pana w każdym czasie. Tylko Jemu należy się chwała.

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Domyślnie Re: Modlitwy do Anioła Stróża

W okresie wielkanocnym odmawiamy Królowo Nieba - Regina Caeli zamiast Anioł Pański

Antyfonę odmawia się od Wielkiej Soboty do Świętej Trójcy wyłącznie

Antyfonę odmawia się zawsze na stojąco.

V. Królowo nieba, wesel się, alleluja.
    R. Albowiem któregoś nosić zasłużyła, alleluja.
    V. Zmartwychwstał, jak powiedział, alleluja.
    R. Módl się za nami do Boga, alleluja.
    V. Raduj się i wesel, o Panno Maryjo, alleluja.
    R. Bo zmartwychwstał Pan prawdziwie, alleluja.

V. Módlmy się: Boże, któryś przez zmartwychwstanie Syna Twego, Pana naszego Jezusa Chrystusa, świat uweselić raczył, daj nam, prosimy, abyśmy przez Jego Rodzicielkę, Maryję Pannę, radości żywota wiecznego dostąpili. Przez tegoż Chrystusa, Pana naszego.
    R. Amen

Regina Caeli
    Regina Caeli, laetare, alleluia,
    Quia quem meruisti portare, alleluia,
    Resurrexit, sicut dixit, alleluia,
    Ora pro nobis Deum, alleluia.

V. Gaude et laetare Virgo Maria, alleluia,
    R. Quia surrexit Dominus vere, alleluia.

Oremus.
    Deus, qui per resurrectionem
    Filii Tui Domini nostri Iesu Christi mundum laetificare dignatus es: praesta, quaesumus, ut, per eius Genitricem Virginem Mariam, perpetuae capiamus gaudia vitae. Per eumdem Christum Dominum nostrum.
    R. Amen.

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Litania do Anioła Stróża

Kyrie elejson, Chryste elejson, Kyrie elejson.
    Chryste usłysz nas, Chryste wysłuchaj nas.
    Ojcze z nieba Boże – zmiłuj się nad nami.
    Synu Odkupicielu świata Boże – zmiłuj się nad nami.
    Duchu Święty Boże – zmiłuj się nad nami.
    Święta Trójco, Jedyny Boże – zmiłuj się nad nami.

Święta Maryjo, Królowo Anielska, módl się za nami
    Święty Aniele, stróżu mój,
    Święty Aniele, przewodniku mój,
    Święty Aniele, doradco mój,
    Święty Aniele, opiekunie mój,
    Święty Aniele, miłośniku mój,
    Święty Aniele, duchowy bracie mój,
    Święty Aniele, nauczycielu mój,
    Święty Aniele, pasterzu mój,
    Święty Aniele, pomocniku mój,
    Święty Aniele, pocieszycielu mój,
    Święty Aniele, patronie mój,
    Święty Aniele, obrońco mój,
    Święty Aniele, wodzu mój,
    Święty Aniele, zachowawco mój,
    Święty Aniele, od którego pochodzi natchnienie do dobrego,
    Święty Aniele, oświecicielu mój.

Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata – przepuść nam, Panie
    Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata – wysłuchaj nas, Panie
    Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata – zmiłuj się nad nami, Panie.

Chryste usłysz nas, Chryste wysłuchaj nas.
    Kyrie eleison, Chryste eleison, Kyrie eleison.

V. Aniołom swoim Bóg rozkazał o tobie.
    R. Aby cię strzegli na wszystkich drogach twoich.
    V. Panie, wysłuchaj modlitwy nasze
    R. A wołanie nasze niech do Ciebie przyjdzie.

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

MODLITWA DO ANIOŁA STRÓŻA ❤️ CHROŃ MNIE ANIELE STRÓŻU ❤️ OPIEKUJ SIĘ MNĄ ❤️ Wstaw się za mną do Boga

DUCH ŚWIĘTY modlitwy

MODLITWA DO ANIOŁA STRÓŻA. CHROŃ MNIE ANIELE STRÓŻU. OPIEKUJ SIĘ MNĄ.
    Wstaw się za mną do Boga. Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuje za Twoją obecność w moim życiu, dziękuje za opiekę, jaką mnie otaczasz i za wszelkie łaski, jakie otrzymuję za Twoim pośrednictwem.

Dziękuję Ci za Twoją obecność i za natchnienia do dobrego. Wspomagaj mnie, abym zawsze wypełniał to, co się Bogu podoba, i razem z Tobą i wszystkimi aniołami i świętymi wychwalał Jego na wieki wieków w niebie. Amen

Módlmy się za siebie wzajemnie, bo modlitwa daje ochronę i przynosi Bogu Chwałę, a nam błogosławieństwo. Panie Miłosierdzia i Współczucia, miej litość nad naszymi grzechami. Amen

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Modlitwa do Anioła Stróża

Aniele Stróżu mój, razem z Tobą uwielbiam Pana Boga, którego Ty ustawicznie oglądasz twarzą w twarz i w Nim poznajesz jego świętą wolę. Dziękuję Ci za Twoją obecność i za natchnienia do dobrego. Wspomagaj mnie, abym zawsze wypełniał to, co się Bogu podoba, i razem z Tobą i wszystkimi Aniołami i Świętymi wychwalał Go na wieki wieków w niebie. Amen.

Za: https://kjb24.pl/modlitwy-do-sw-michala-archaniola/

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Jak zawierzyć się Aniołowi Stróżowi?

58ALFA

Modlitwy do Anioła Stróża:

Akt dziękczynienia Aniołowi.
    Mój Aniele Stróżu, pozdrawiam Cię i dziękuję Ci. Proszę, byś zechciał się za mnie modlić i wstawiać wtedy, kiedy nie jestem w stanie wypowiedzieć moich modlitw. Racz również w Boskim świetle spotkać się z Aniołami Stróżami tych, których kocham najbardziej, wszystkich tych, którzy są mi bliscy duchowo, aby ich oświecać, chronić, prowadzić. Amen

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Do Świętych Aniołów Stróżów.

Pozdrawiam Was, Aniołowie Stróżowie moich rodziców
    , moich przyjaciół i moich dobroczyńców. Chrońcie ich we wszystkich ich potrzebach. Zjednoczcie się, aby wspierać ich wszystkich i każdego z osobna teraz, przez całe życie, a zwłaszcza w godzinę śmierci.

Pozdrawiam Was, Aniołowie Stróżowie wszystkich tych, którzy rządzą nami w doczesnym po rządku. Wyproście dla nich roztropność, siłę i mądrość niezbędne do wypełniania ich ważnych funkcji zgodnie z wolą Bożą i zasadami sprawiedliwości.

Pozdrawiam Was, Aniołowie Stróżowie tego kraju, tego miasta, tego domu i wszystkich jego mieszkańców.
    Czczę Was i polecam się Waszej łaskawości. Oddalcie od nas skandale, niegodziwości, herezje, grad, burze, pożary, zarazę i inne plagi. O Aniele Pokoju! Wyproś nam pokój, którego świat nie może dać, abyśmy miłowali się nawzajem w sposób chrześcijański i wolni od wszelkiego niebezpieczeństwa i przykrego wypadku kochali Boga i służyli Mu całym naszym sercem, całą duszą i ze wszystkich sił.

Pozdrawiam Was, Aniołowie Stróżowie papieża, biskupów, duchowieństwa, wszystkich zakonów, a przede wszystkim tej diecezji, tej parafii,
    wszystkich tych, którzy czuwają nad zbawieniem naszych dusz i którzy są odpowiedzialni za to, by nas nauczać i prowadzić po drogach zbawienia. Wyproście im gorliwość, roztropność i świętość konieczne do godnego wykonywania ich posługi.

Pozdrawiam Was wszystkich, Aniołowie Stróżowie. Chciałbym, aby wszyscy ludzie Was poznali, kochali i szanowali. Duchy dobroci, niech wszyscy poznają wreszcie swego Odkupiciela. Módlcie się do Ojca miłosierdzia, aby posłał robotników do swojej winnicy, aby dotknął serc synów zagubionych i rzucił im światło pochodni wiary.

58ALFA

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Przyjdźcie, o Święci Aniołowie.

Przyjdźcie zatem, o Święci Aniołowie,
    przyjdźcie, aby uwielbić wśród nas nieskończoną Dobroć! Przyjdźcie odszukać na ziemi to, czego nie możecie znaleźć w niebie. Tam w niebie nie można praktykować miłosierdzia, ponieważ nie ma tam nieszczęśliwych.

Przyjdźcie więc do nas
    . Tutaj są wszystkie niedole, to jest ich kraj, to jest miejsce ich narodzin. Wszyscy ludzie są więźniami – zerwijcie ich łańcuchy! Wszyscy ludzie są ślepi – przynieście im trochę pięknego światła, które kontemplujecie! Wszyscy ludzie są zagubieni, oszukani iluzją dóbr zmysłowych. Wy, którzy pijecie w samym źródle rozkoszy czystej i duchowej, przelejcie im kilka kropel tej niebiańskiej wody!

58ALFA

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Modlitwy o ochronę:

Naszego snu.
    O mój Aniele Stróżu, ochroń mnie we śnie. Oddal ode mnie uciążliwe sny i duchy nocy. Zwiąż wroga mojej duszy, aby nic nie zanieczyszczało mojego ciała. Strzeż mojego ducha otwartego na dotknięcia Ducha Bożego, złącz mnie ze sobą, pouczaj mnie. Ożyw siły mojej duszy i mojego ciała. Obym zasnął i obudził się w cieniu Twoich skrzydeł!

Adoracja.

Święci Archaniołowie i Święci Aniołowie, którzy co noc przebywacie we wszystkich kościołach świata, aby ofiarować Wasze hołdy, Wasze uwielbienie i Waszą miłość naszemu Panu, przyłączam się do Waszych serc płonących miłością, chociaż jestem tego niegodny. Kochajcie, piękne i żarliwe duchy, kochajcie za mnie Serce Jezusa. Pragnę, aby każde uderzenie mojego serca podczas snu było aktem miłości do Niego. Przyłączam się do wszystkich świętych dusz moich braci i sióstr, wędrowców na tej ziemi tak jak ja, które tej nocy będą gorliwie adorować i miłować Serce Jezusa.

Za dusze w czyśćcu.
    O mój dobry Aniele! Pozdrawiam bardzo serdecznie Ciebie i Was wszystkich, drodzy Aniołowie, których podopieczni znajdują się w rozżarzonym węglami czyśćcu. Błagam Was, proście Boski Majestat, aby pozwolił Wam odwiedzić ich za mnie, pocieszyć, wzmocnić i uwolnić. Proszę Was, o niebiańskie duchy, abyście ofiarowali Bogu za nich wszystkie moje dobre uczynki, które spełnię do ostatniej chwili mojego życia. Zjednoczcie je z Waszym duchem czystości i uwielbienia oraz ze świętymi dziełami wszystkich błogosławionych.

Przede wszystkim zjednoczcie ten mały dar z nieskończonymi cierpieniami i zasługami Jezusa, łącząc jeszcze ściślej moje czyny z Jego czynami, z czynami Najświętszej Maryi Panny i chwalebnego św. Józefa. Proście ich, aby uświęcili moją małość swoją wielkością i by zjednoczyli to, co im przedstawię, z ich niepojętym skarbem, aby spłacić długi dusz czyśćcowych, zwłaszcza dusz moich krewnych i przyjaciół.

A wy, drogie dusze, zaraz po wejściu do raju pokłońcie się Bogu, aby Go czcić, błogosławić i kochać za mnie. Wyproście mi, który jestem jeszcze na falach wzburzonego morza, nie wiedząc, czy dotrę do portu zbawienia, radość oglądania was wiecznie w niebie. Amen.

O ochronę w niebezpieczeństwach.

O mój drogi Aniele! O mój książę! O drogi przewodniku mojego życia! Rzucam się w Twoje ramiona, odpoczywam spokojnie w Twojej miłości. Miej litość dla mojej duszy tak samo nieśmiertelnej jak Twoja i zdolnej oglądać Boga tak jak Ty.
    O mój drogi obrońco, nie opuszczaj mnie pośród niebezpieczeństw, które mnie otaczają ze wszystkich stron. Spraw, abym zwyciężył moich wrogów. Amen.

58ALFA

JB Awatar Administrator
    Mieszka
    Warszawa

Modlitwa wstawiennicza do św. Anioła Stróża

Aniele Boży, mój opiekunie, dobroć Niebieskiego Ojca powierzyła mnie Tobie, oświecaj, chroń, kieruj i rządź mną. Amen.

Święty Aniele Stróżu, uwielbiaj nieprzerwanie Trójcę Przenajświętszą w mojej duszy. Bądź stróżem mojego życia łaski! Bądź również opiekunem mojego życia. Amen.

Aniele Boży! Wyproś nam Twoją siłę promieniowania dla naszych oczu, żeby zwiastowały miłość Bożą; dla naszych słów, żeby zdobywały serca ludzi dla Boga; dla naszych rąk, żeby mogły błogosławić.

Za: https://dmmichael.wordpress.com/modl...aniola-stroza/