Ottavio Michelini Orędzie Pana Jezusa do kapłanów - wprowadzenie
"Nie wyście mnie wybrali, ale Ja was wybrałem"
WPROWADZENIE
Jako świadkowie Chrystusa po owocach poznajemy osobę i życie zmarłego w opinii świętości włoskiego kapłana, ks. prałata don Ottavio Michelini, przez którego pośrednictwo Jezus Chrystus przekazywał Orędzia od 5 maja 1975r. do 2 stycznia 1979 r. Uważamy je za autentyczne i przyjmujemy jako szczególną łaskę, udzieloną obecnym czasom. Któż nie uzna jej konieczności w obecnym kryzysie wiary w świecie i Kościele? Takie świadectwa są istotne, aby kompetentne władze duchowne mogły badać ich autentyczność.
Chrystus zwraca się wprost do ludzi, a zwłaszcza do swoich wiernych kapłanów, by ukazać sytuację Kościoła, świata i sposoby jej naprawy. Orędzia niniejsze ujęte są w formie dialogu. Bóg ukazuje w nich plan miłości względem świata i każdej poszczególnej duszy - plan, który ma być dla niego ratunkiem. Przypominają one największe tajemnice wiary katolickiej i dają prawdziwe zrozumienie ostatniego czasu, w którym rozgrywa się zasadnicza walka między Królestwem Bożym, a królestwem szatana.
Orędzia również pouczają jak stawiać czoła w walce przeciwko śmiertelnemu wrogowi duszy oraz ukazują perspektywę oczyszczenia Kościoła i świata. Jesteśmy wszyscy wciągnięci w rozgrywający się obecnie dramat wydarzeń i od naszej jedności z Panem Jezusem i obecnym Ojcem Świętym Janem Pawłem II tak wiele zależy. Mic.
[ Don Ottavio Michelini - to kapłan, którego Boże Miłosierdzie wybrało na posła, by w przeddzień wielkiego i strasznego wstrząsu obudził Kościół z letargu. Zmarł nagle na serce w dniu 15.10.1979r., posiadał godność prałata i przez 40 lat był proboszczem. W ostatnich latach życia był kierownikiem duchowym Towarzystwa "Speranza", które opiekuje się osobami niedołężnymi fizycznie. Don Ottavio napisał w czasie od roku 1975 do stycznia 1979 sześć ksiąg, które zostały wydane we Włoszech pod tytułem "Confidenze di Gesu a un Sacerdote". Zawierają one słowa Jezusa, Maryi i świętych skierowane do Don Ottavio, a przez niego do wszystkich ludzi... ]
SŁOWO WSTĘPNE
Dlaczego Bóg mnie wybrał? Kim jestem?
Jestem jak mała kropla wody, niewidzialna wobec oceanu.
Jestem mniej niż robak pełzający w błocie. Jestem ubogim kapłanem, a wśród tylu innych, najmniej kulturalny, najmniej uczony, biedny kapłan, bogaty jedynie w niezliczone nędze wszelkiego rodzaju.
Dlaczego Bóg mnie wybrał? Abym zrozumiał, że jestem tylko biednym narzędziem w Jego rękach, "nędznym stępionym piórem". Nawet moja kaligrafia wykazuje moje ubóstwo i niezmierną nicość. Dlaczego Bóg mnie wybrał? Aby zawstydzić kapłanów nadętych pychą z powodu ich wiedzy. Napełnili oni Kościół błędami i herezjami, zatruwając dusze. Wprowadzili oni "objawienia", błędy i herezje, co do Boga, Kościoła i Najświętszej Maryi Panny.
Bóg jest nieskończenie prosty i chce, byśmy również byli prości i pokorni: "Zaprawdę, mówię wam: jeśli nie staniecie się prostymi jak ci maluczcy, nie wejdziecie do Królestwa niebieskiego".
Ten krótki wstęp, jest chyba pożyteczny, jeśli nie konieczny, by nawiązać kontakt duchowy - między mną - narzędziem, a czytelnikami, do których to Orędzie jest skierowane, kontakt, który może ułatwić realizację woli Bożej. Przecież wszyscy jesteśmy objęci zamiarami Boskiej Opatrzności.
ks. Ottavio Michelini
20.11.1975r. Jezus: Wybrałem ciebie do wielkich rzeczy, aby przekazać Me Słowa następcom apostołów, kapłanom i wiernym. Jest to ostatnia szansa zbawienia ciebie i dusz.
7.04.1976r. Maryja: Głosy, które słyszysz pochodzą z Nieba. Trzeba je przyjąć z uwagą i z wiarą - rozważać. Jezus i Ja, Jego i wasza Matka, przygotowaliśmy łaski, abyście mogli z radością i skwapliwie dostosować się do Woli Bożej, słuchając jej natchnień i sugestii, podawanych tak wyraźnie.
DWA WIELKIE ORĘDZIA W NASZEJ EPOCE
W całym świecie Niebo okazuje swą obecność i starania o zbawienie dusz, które tak licznie zdążają drogą wiecznej zguby. Powstała wielka walka między siłami Dobra i zła. Zakończy się ona zwycięstwem Niepokalanego Serca Maryi, która zgniecie głowę węża. Walka ta wciąż wzrasta i powinniśmy znać współczesne orędzia, by łatwiej oprzeć się napadom piekła.
Szatan również wzbudza fałszywe "objawienia" czy "orędzia", by odciągnąć wiernych od wiary i od Chrystusa. Jeśli nawet "dym diabelski" wślizgnął się do Kościoła, jesteśmy zawsze zobowiązani do pokornej uległości względem Zastępcy Chrystusa na ziemi. Tylko Papież ma prawo osądu w sprawach wiary. Trzeba zawsze słuchać Jego głosu, by nie zostać zwiedzionym.
Obecnie jako świadkowie stwierdzić możemy z całym przekonaniem o prawdziwości dwóch współczesnych objawień i ich wielkim znaczeniu dla Kościoła i świata. Świadkowie niech świadczą, by Kościół mógł badać.
• Maryjny ruch kapłański - powołany na prośbę Najświętszej Maryi Panny skierowany do włoskiego kapłana Don Stefano Gobbi. /źródło: "Matka Boża do kapłanów swoich umiłowanych synów" z 25.III.1983r./
• Orędzie Zbawiciela trwające od dnia 5 maja 1975 r. do dnia 2 stycznia 1979r. skierowane do włoskiego kapłana Don Ottavio Michelini.
Źródło: http://www.objawienia.pl/michelini/michel1.html